Martí Boada clou el cicle ‘Aigua i Món’ posant en valor el desenvolupament sostenible

Martí Boada clou el cicle ‘Aigua i Món’ posant en valor el desenvolupament sostenible

Prop de 400 sabadellencs i sabadellenques han assistit a les 5 conferències sobre els principals reptes de l’aigua al món que ha organitzat Aigües Sabadell en els últims 5 mesos

El doctor i investigador Martí Boada va impartir aquest dijous una ponència a l’Aula de l’Aigua de Sabadell, en el marc del cicle ‘Aigua i Món’ que ha impulsat Aigües Sabadell en els últims 5 mesos en commemoració del 30è aniversari del programa educatiu EDUCASSA. “Sabadell és una ciutat amb gran tradició naturalista i ambientalista”, va començar el ponent, que va centrar el seu discurs en una ferma defensa del respecte pel medi ambient. “En l’actualitat, cap empresa, país i persona pot girar l’esquena a la sostenibilitat”. El ponent va posar en valor la investigació i el coneixement científic en el camp de l’ambientalisme, fugint de tòpics i també de falsos posicionaments ideològics que no corresponen a la realitat. Segons Boada, “la sostenibilitat representa la via ètica, ideològica i instrumental per superar la crisi actual mundial”. I, centrant-se en l’aigua, el ponent va afirmar que “l’aigua és el vector clau per determinar l’estat de salut de qualsevol ecosistema natural”.

En l’actualitat, la manca d’aigua afecta a més del 40% de la població mundial i aquest percentatge pot anar en augment. Martí Boada va explicar també que el 20% de la població mundial consumeix el 80% dels recursos del planeta, “una situació insostenible”. A més, tot i que l’accés a l’aigua, sanejament i higiene és un dret humà, avui en dia milions de persones es troben amb greus dificultats per accedir als serveis més elementals. L’ONU n’és conscient i per aquesta raó en els objectius aprovats en la Agenda 2030, els anomenats Objectius de Desenvolupament Sostenible, està el propòsit de garantir la disponibilitat i la gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a tothom. Aigües Sabadell ja fa un parell d’anys que ha integrat el desenvolupament sostenible a la seva estratègia empresarial, centrant-se en 3 pilars bàsics: la protecció del medi ambient, la implicació social i l’orientació a les persones. En els propers dies, la companyia d’aigües farà públic el seu informe anual de desenvolupament sostenible.

 400 sabadellencs i sabadellenques s’interessen pel cicle ‘Aigua i Món’       
La ponència de Martí Boada ha estat l’última, tancant el cicle ‘Aigua i Món’. Prèviament, van participar el doctor en biologia Ramon Folch -que es va centrar en els principals reptes de l’aigua al nostre planeta-,  el conegut meteoròleg Francesc Mauri -que va centrar-se en el canvi climàtic-, l’investigador Joan Oliver
–que va parlar de l’economia circular i la reutilització en el sector de l’aigua-, i el Doctor Joan Girona –que va donar les claus per potenciar l’eficiència en l’ús de l’aigua i l’agricultura-.

El cicle ‘Aigua i Món’ és una iniciativa commemorativa més del 30è aniversari de l’EDUCASSA, celebracions que van començar el passat mes de setembre amb la inauguració de l’Aula de l’Aigua i que han continuat aquest 2017 amb l’estrena de dues noves activitats educatives en el marc del programa i diverses activitats commemoratives el passat mes de març, com ara una exposició o un acte públic de celebració.

Totes les ponències del cicle ‘Aigua i Món’ es poden recuperar al canal Youtube d’Aigües Sabadell, així com a la mateixa pàgina web, www.aiguessabadell.cat.

Written by Comunicació CASSA

Website:

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *