Aigües Sabadell assumeix el cost de l’aigua d’onze entitats socials de la ciutat

Aigües Sabadell assumeix el cost de l’aigua d’onze entitats socials de la ciutat

Aquest divendres, en el marc del Dia Mundial de la Solidaritat, Aigües Sabadell, l’Ajuntament i els representants de les onze principals entitats socials de la ciutat han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual la companyia assumirà el cost de la factura de l’aigua durant tot un any. Es tracta d’Actuavallès, Atendis, Càrites, Centre Sara, Creu Roja, Associació Juvenil Esquitx, Ningú sense Sostre, La Fabri-K, Avan, Associació de Salut Mental de Sabadell i la Fundació Amics CIPO.

Són entitats que garanteixen que els nostres veïns i veïnes més vulnerables tinguin els àpats garantits, una higiene digna, una llar on descansar o un acompanyament integral”, ha indicat Enric Blasco, president d’Aigües Sabadell. “Aigües Sabadell té un Fons Social que assumeix el cost de l’aigua d’aquestes persones i, en coherència amb aquesta línia d’acció, assumim també el cost de l’aigua de les entitats que treballen per fer de Sabadell una ciutat més justa i, per tant, millor”.

La signatura del conveni s’ha portat a terme en un acte a l’Aula de l’Aigua que ha reunit representants de les ONG, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la 2a tinenta d’alcaldessa, Marta Morell; el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés; el president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco i el director general de la companyia, Joan Cristià, a més d’altres directius de la companyia i tècnics socials del consistori. La trobada ha comptat també amb la participació de Jordi del Bas, economista especialitzat en programes de cooperació internacional, que ha centrat la seva intervenció en la importància de constatar el retorn social de les col·laboracions i convenis que s’estableixen.

L’administració pública té el paper principal a l’hora d’ajudar a finançar els projectes socials que porten a terme les entitats”, ha explicat l’alcaldessa Marta Farrés, “però també és essencial la implicació del sector privat, ha afegit. En aquest sentit, ha agraït el compromís d’Aigües Sabadell: “tant de bo tinguéssim a la ciutat més empreses compromeses com Aigües Sabadell”.

Les últimes dues setmanes s’ha sentit parlar molt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en el marc de la Cimera del Clima de Madrid. Nosaltres ens sentim orgullosos d’haver incorporat en la nostra estratègia els ODS ja fa alguns anys. I, com l’ONU i els mateixos ODS, entenem la sostenibilitat des d’una triple vessant: ambiental, econòmica i social. En concret, treballem en diversos projectes per contribuir a l’ODS 1, amb l’objectiu d’erradicar la pobresa des del punt de vista local”, ha explicat Enric Blasco, president d’Aigües Sabadell.

Blasco ha volgut també destacar la bona entesa i col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i la companyia d’aigües. “És de justícia que destaqui, i agraeixi, la bona entesa que hi ha en temes de vulnerabilitat. Precisament la setmana passada van celebrar aquí a Aigües Sabadell una comissió tècnica de serveis socials per potenciar, encara més, la nostra coordinació”, ha afirmat.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment