Aigües Sabadell assumirà el cost de l’aigua de les onze principals entitats socials de la ciutat

Aigües Sabadell assumirà el cost de l’aigua de les onze principals entitats socials de la ciutat

El conveni signat avui, Dia de la Solidaritat Humana, està dotat amb més de 16.000 euros, un 7,6% més respecte l’any passat

 Aquest acord se suma a la renovació del Fons Social establert amb l’Ajuntament que contempla 175.000 euros per cobrir les factures de l’aigua de més de 2.400 persones en situació de vulnerabilitat

 

 En el marc del Dia de la Solidaritat Humana, que se celebra aquest dijous, Aigües Sabadell i els representants de les onze principals entitats socials de la ciutat han signat un conveni de col·laboració al claustre de Sant Salvador, al barri de Covadonga, mitjançant el qual la companyia assumirà el cost de la factura de l’aigua durant tot un any. Es tracta d’Actuavallès, Atendis, Càrites, Creu Roja, Associació Juvenil Esquitx, Associació de Salut Mental de Sabadell, Ningú sense Sostre, Fundació Avan, Fundació CIPO, Centre Sara i La Fabri-K, Avan. El conveni està dotat amb més de 16.000 euros, el que suposa un augment d’un 7,6% respecte l’any passat.

Són entitats que garanteixen que els nostres veïns i veïnes més vulnerables tinguin els àpats garantits, una higiene digna, una llar on descansar o un acompanyament integral”, ha indicat Enric Blasco, president d’Aigües Sabadell. “Aquesta mateixa setmana hem renovat el fons social d’Aigües Sabadell i l’Ajuntament, que assumeix el cost de l’aigua de les persones en situació de vulnerabilitat de la nostra ciutat i, en coherència amb aquesta línia d’acció, assumim també el cost de l’aigua de les entitats que treballen per fer de Sabadell una ciutat més justa i, per tant, millor”.

 Aquest conveni se suma als Fons Social establert amb l’Ajuntament de Sabadell i renovat aquesta mateixa setmana: 175.000 euros per assumir les factures d’aigua de persones o famílies en situació de vulnerabilitat i contribuir així a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica- Aigües Sabadell aporta 107.511 € i l’Ajuntament uns altres 67.521 €. El fons social atendrà uns 2.400 veïns i veïnes de la ciutat.

 Enric Blasco ha volgut també destacar la bona entesa entre l’Ajuntament de Sabadell i la companyia d’aigües. “És de justícia que destaqui, i agraeixi, la bona entesa que hi ha entre ambdues entitats en l’àmbit de vulnerabilitat. Es tracta d’un exemple més dels beneficis socials que rep la nostra ciutadania gràcies a la col·laboració públic-privada”.

La signatura del conveni s’ha portat a terme en un acte que ha reunit representants de les ONG, el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés; la Síndica municipal de Greuges, Eva Abellan; el president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco i el director general de la companyia, Joan Cristià, a més d’altres directius de la companyia i tècnics de l’àmbit social del consistori. La trobada ha comptat també amb la participació de Francesc Mateu, vicepresident de la Coordinadora Espanyola d’Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament i exdirector d’Oxfam Intermón Catalunya, que ha centrat la seva intervenció en una anàlisi de l’estat de la pobresa i la desigualtat al nostre país i el paper clau de la generositat i la justícia social per posar-hi fre.

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment