Aigües Sabadell lliura els diplomes als participants en el projecte ‘Aigua clara’

Aigües Sabadell lliura els diplomes als participants en el projecte ‘Aigua clara’

Els usuaris i usuàries de Càrites i Actuavallès han millorat les seves competències en un curs impartit pels professionals d’Aigües Sabadell

Aquest dimecres, els usuaris i usuàries de les entitats socials Càrites i Actuavallès que han participat en el projecte ‘Aigua clara’ han recollit el seu diploma de graduació, en un emotiu acte que ha tingut lloc a l’Aula de l’Aigua. Durant 20 dies, 13 persones han assistit a un curs de formació impartit, de forma voluntària, per treballadors i treballadores d’Aigües Sabadell, amb la finalitat de dotar-los d’habilitats i coneixements necessaris per poder incorporar-se al mercat laboral i, més concretament, al sector de l’aigua.

L’acte, que va posar el punt i final a la primera fase del projecte ‘Aigua clara’, va comptar amb la participació del regidor d’acció social de l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, acompanyat del director general d’Aigües Sabadell, Joan Cristià, el director de Clients, Josep Escartín, i representants de les dues ONG locals. En el seu parlament, Fernàndez va destacar que gràcies a “la suma d’esforços entre Aigües Sabadell, Càrites, Actuavallès i l’Ajuntament de Sabadell fa que la nostra ciutat lideri iniciatives com aquestes que donen oportunitats als nostres veïns i veïnes”.

A partir de la propera setmana s’iniciarà la segona fase del projecte. Les empreses Apasomi
-de Càrites- i Actua i Enfeina’t -d’Actuavallès- escolliran 4 persones, que seran les primeres en integrar-se a l’equip d’Aigües Sabadell de forma temporal. Aquestes persones es responsabilitzaran d’explicar, en primera persona, les bonificacions i ajudes socials existents en matèria d’aigua a les llars que la companyia ha detectat que podrien trobar-se en risc d’exclusió social, tot i no estar encara acreditades. “Pensem que és una bona fórmula per aclarir la situació de vulnerabilitat econòmica d’aquestes famílies que, per diversos motius, no tenen l’acreditació oficial o bé no ens l’han comunicat”, ha explicat Joan Cristià, director d’Aigües Sabadell. “El nostre objectiu és garantir l’accés a l’aigua a tothom, mitjançant el Fons Social, i aquest s’activa quan les persones tenen l’acreditació de vulnerabilitat de Serveis Socials”. Aquest programa també permetrà a la companyia d’aigües detectar noves situacions de vulnerabilitat que posarà en coneixement dels Serveis Socials de l’Ajuntament. En el terreny de la vulnerabilitat, cal destacar el treball conjunt que l’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell porten realitzant des de fa anys.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *