Aigües Sabadell organitza jocs, tallers d’aigua i contacontes a la Festa del Centenari de la Torre de l’Aigua, dissabte al Parc Taulí

Aigües Sabadell organitza jocs, tallers d’aigua i contacontes a la Festa del Centenari de la Torre de l’Aigua, dissabte al Parc Taulí

El proper dissabte, 24 de novembre, la ciutat commemora l’aniversari amb activitats infantils, ballada de swing i visites guiades, entre d’altres activitats

La Torre de l’Aigua, el símbol més emblemàtic de Sabadell, que es acabar de construir l’any 1918 com a dipòsit per proveir aigua a la ciutat, commemora el centenari amb una exposició i un festa que tindrà lloc el proper dissabte 24 de novembre. Es tracta d’un Bé Cultural d’Interès Local i forma part dels 150 elements imprescindibles que configuren el Mapa de Patrimoni Industrial de Catalunya.

La festa dels 100 anys, organitzada conjuntament entre l’Ajuntament i Aigües Sabadell, es farà al parc del Taulí a partir de les 5 de la tarda i comptarà amb tallers i activitats infantils, foodtrucks, ballada de swing amb música en directe, exhibició i classe oberta de lindy-hop i visites guiades a la torre. La festa s’acabarà cap a les 8 del vespre, amb un enlairament de globus, un photocall amb personatges de l’època i, de colofó, un castell de focs.

Avui han presentat els actes la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez; la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, i el president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco.

Marisol Martínez ha assenyalat que la “Torre de l’Aigua és un símbol de la identitat de la nostra ciutat, un element reconegut de l’skyline, especialment perquè és un monument estimat per tots els sabadellencs i sabadellenques. Aquest any, la torre fa cent anys i la ciutat ha de preservar i reconèixer els seus elements singulars, per això la festa del dissabte convida tota la ciutat a compartir una estona sota l’element més reconegut del nostre perfil. Promocionar la ciutat també passa per ensenyar, reconèixer i gaudir dels nostres valors”.

Montserrat Chacon ha destacat que “la Torre de l’Aigua és un els elements declarats Bé Cultural d’Interès Nacional que tenim a Sabadell i segurament és el més estimat per la ciutadania. A més, forma part del patrimoni industrial que conservem a la ciutat”.

A l’espai d’Aigües Sabadell a la festa de dissabte, els assistents podran visitar una exposició històrica sobre la Torre de l’Aigua i gaudir d’una narració infantil inèdita de la mà de la rondallaire Rosa Fité (a les 5, 6 i 7 de la tarda), a més dels tallers i jocs infantils. En aquest sentit, Enric Blasco ha destacat que “la festa de dissabte posa punt final a les iniciatives commemoratives que des d’Aigües Sabadell hem organitzat durant l’any, com ara la difusió de curiositats i anècdotes històriques a les xarxes socials, la programació d’activitats commemoratives familiars a l’Aula de l’Aigua, la producció d’una exposició història sobre la Torre o l’organització d’una conferència amb historiadors locals”. I ha afegit que ”l’espai que Aigües Sabadell habilitarà dissabte al parc del Taulí inclourà tallers i jocs infantils, però també compartirem, amb petits i grans, el nostre coneixement privilegiat de la Torre de l’Aigua”.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment