Aigües Sabadell testeja una nova eina de monitorització per potenciar, encara més, l’eficiència de la xarxa

Aigües Sabadell testeja una nova eina de monitorització per potenciar, encara més, l’eficiència de la xarxa

El projecte Imaqua, emmarcat en la comunitat d’investigació RIS3CAT en la qual participa Aigües Sabadell, impulsa la iniciativa

Sabadell i Barcelona seran les primeres ciutats on es testejarà una innovadora eina de gestió del cicle de l’aigua que permetrà la monitorització i supervisió de la xarxa a nivell global, des de la captació fins al punt de consum, assegurant la qualitat i minimitzant les pèrdues durant la distribució. La nova eina, emmarcada en el projecte Imaqua de la comunitat d’investigació RIS3CAT, s’integrarà en una plataforma capaç d’augmentar la interoperabilitat i gestionar de forma més eficient el coneixement de la infraestructura de l’aigua. Coordinat pel Centre Tecnològic de Catalunya, el projecte contribuirà a augmentar, encara més, l’eficiència de la xarxa i a disposar de millor informació sobre ella.

Aigües Sabadell és un dels socis del projecte, juntament amb Aigües de Barcelona i altres entitats i centres d’investigació. La prova pilot que es portarà a terme a Sabadell i Barcelona permetrà millorar la supervisió de paràmetres de control, optimitzar el temps real d’abastiment i la distribució de l’aigua i gestionar de forma global les decisions i la informació per tal d’utilitzar de forma eficient els recursos.

Sobre RIS3CAT Aigua
La comunitat RIS3CAT Aigua, finançada per la Generalitat de Catalunya a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, dedica un pressupost de 12 milions d’euros al desenvolupament d’un pla d’acció, amb projectes estratègics d’innovació i recerca, amb la finalitat de convertir Catalunya en un pol internacional de referència en innovació en el sector de l’aigua.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment