Alfred Rodríguez Picó reuneix més de 60 persones en la clausura del cicle Aigua i Món  d’Aigües Sabadell

Alfred Rodríguez Picó reuneix més de 60 persones en la clausura del cicle Aigua i Món  d’Aigües Sabadell

La segona edició del cicle de ponències, que ha organitzat Aigües Sabadell entre els mesos de febrer i juny, ha comptat amb més de 220 assistents

Aquest dijous Aigües Sabadell ha posat punt i final a la segona edició del cicle Aigua i Món’18 amb la ponència del conegut ‘home del temps’ Alfred Rodríguez Picó, que ha centrat la sessió en la climatologia i com afecta a la vida humana la distribució de les precipitacions al món.

El cicle de pluges i temperatures baixes que tenim a Catalunya va per llarg”. Així de contundent s’ha mostrat l’Alfred Rodríguez Picó a l’Aula de l’Aigua de Sabadell, en referència a la situació climàtica i pluviomètrica que patim des de fa mesos a casa nostra. “Aquest estiu serà diferent al dels últims anys: menys calorós i més plujós”. Aquest fet es deu, bàsicament, al nostre clima mediterrani. En aquest sentit, Picó ha posat en relleu la importància de la gestió responsable i “enginyosa” de l’aigua: “és important que sigui així arreu del món, però sobretot a les zones on plou poc o malament”, com a Catalunya. Per finalitzar, Picó ha remarcat que “gràcies a les polítiques i accions realitzades a casa nostra des dels anys ’90, la situació mediambiental de Catalunya ha millorat notablement”. Amb tot, ha recordat que “no podem baixar la guàrdia”.

Picó ha presentat també els factors que intervenen en les precipitacions, com ara la latitud, la geografia o l’orografia, o alguns fenòmens extrems com El Niño o la pluja torrencial a la conca mediterrània. En aquest sentit, el ponent ha explicat algunes curiositats, com ara que la zona més seca del planeta -on menys plou- és a les valls interiors de l’Antàrtida: “allà fa segles que no precipita!”, ha afegit. Pel que fa a Catalunya, l’ha definit com “un país de contrastos: des de La Fageda d’en Jordà al Segrià” i on els efectes del canvi climàtic ja es deixen notar: “ens hem d’acostumar a més episodis extrems i més freqüents”.

La sessió d’aquest dijous, a més de cobrir-se en directe al perfil de Twitter @AiguesSabadell, s’ha pogut seguir també en directe via Facebook Live, a través del perfil de l’Aula de l’Aigua. A partir de la setmana que ve es podrà recuperar la ponència completa en vídeo al canal de Youtube (www.youtube.com/AiguesSabadell), igual que la resta de sessions del cicle.

Més de 220 assistents a l’Aigua i Món’18           
Aigües Sabadell ha valorat molt positivament la participació en la segona edició del cicle Aigua i Món, que ha reunit a l’Aula de l’Aigua més de 220 assistents en les quatre ponències d’aquest any, organitzades entre els mesos de febrer i juny. Una xifra molt positiva, donat l’aforament limitat de l’Aula de l’Aigua i de la coincidència d’algunes de les sessions amb altres actes a la ciutat.

Si en la seva primera edició el cicle es va centrar en els principals reptes de l’aigua al planeta, aquest any els ponents han abordat la importància que té l’aigua per a les persones des de diverses vessants: la nutrició, la salut i l’accessibilitat al recurs, l’activitat física i la climatologia.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *