Aula de l’Aigua

Un espai interactiu i obert a la ciutadania

Històricament, l’aigua ha estat un bé fonamental per assegurar la subsistència de les persones i per garantir una activitat econòmica sobre la qual assentar el creixement demogràfic de les societats.

L’Aula de l’Aigua et proposa un recorregut sensorial amb el qual et submergiràs en l’univers de l’aigua i descobriràs la història del seu abastament a Sabadell.

L’Aula de l’Aigua és també un espai interactiu i obert a la ciutadania que presenta de forma didàctica i entenedora el cicle integral de l’aigua. També hi ha espai per a l’experimentació, mitjançant tallers i jocs interactius. Posa a punt els cinc sentits i gaudeix de l’experiència!

Relats del passat

Descobreix la història del proveïment d'aigua a la ciutat de Sabadell, des del segle XII fins la constitució d'Aigües Sabadell i les tres grans portades d'aigua. T'expliquem també la història i l'arquitectura de la Torre de l'Aigua, icona de la nostra ciutat.

El servei d’aigües

Com arriba l'aigua fins les cases en una ciutat com Sabadell? Com es gestiona el servei municipal d'aigües?
Descobreix les principals fases del cicle integral de l'aigua i aprèn alguns consells per consumir l'aigua de forma responsable.

Juga i experimenta!

Inspira, expira... té gust l'aigua? A més de desco-brir-ho, a l'Aula de l'Aigua podràs tocar l'aigua sense mullar-te a través d'un joc interactiu. Finalment, podràs posar a prova els teus coneixements jugant al Trivial de l'Aigua.

Famílies

Cada mes, l'Aula de l'Aigua obre les seves portes en festiu (dissabte o diumenge) per rebre visites gratuïtes dels sabadellencs i sabadellenques. A més, es programen tallers i l'activitat L'aigua de casa, l'aigua de CASSA, especialment pensada per gaudir i apendre en família.

Centres educatius

La Fundació CASSA, en el marc del programa educatiu EDUCASSA, ofereix dues de les seves activitats formatives a l'Aula de l'Aigua:

ON ÉS L'AIGUA? (P3, P4 i P5)
Activitat experimental i lúdica que descobreix als nens i nenes els diferents llocs on podem trobar l'aigua a la natura i la importància que aquesta té per a la vida quotidiana. S'introdueixen les propietats físiques i orgalolèptiques de l'aigua i es fomenten bones pràctiques en relació al consum.

DINS L'AIGUA (3r i 4t de Primària)
Joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes sobre l'aigua i la seva gestió municipal, distingint-ne les fases i qualitat i remarcant la importància de la preservació del recurs.

EL RECORREGUT DE L'AIGUA: DES DEL LAVABO FINS AL RIU (5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO)
Els estudiants de 5è i 6è de Primària i de 1r i 2n d'ESO poden descobrir com es depuren les aigües residuals de Sabadell en l'activitat El recorregut de l'aigua: des del lavabo fins al riu, que inclou una visita a la depuradora de Can Roqueta.

Gent Gran

Històries sobre l'aigua és la proposta d'Aigües Sabadell per al col·lectiu de gent gran de la ciutat. A més de descobrir el cicle de l'aigua i com funciona el servei municipal d'aigües, es fomenta la reflexió i el pensament crític sobre la història, el funcionament actual i el consum.

Entitats i associacions

L'Aula de l'Aigua s'obre també a les entitats i associacions de Sabadell, amb visites guiades que inclouen també la descoberta del Centre de Control i Operacions, des d'on es telecontrola en temps real la xarxa d'aigua de la ciutat.