Comencen les activitats de l’EDUCASSA dirigides als nens i nenes d’entre 3 i 9 anys

Comencen les activitats de l’EDUCASSA dirigides als nens i nenes d’entre 3 i 9 anys

Després de les visites a la depuradora per part dels estudiants d’entre 10 i 14 anys, que van tenir lloc els mesos d’octubre, novembre i desembre,
Aigües Sabadell posa en marxa aquesta setmana nous tallers pedagògics

 Les activitats tenen lloc majoritàriament a l’Aula de l’Aigua, tot i que també es porten a terme a les escoles si així ho prefereixen els centres educatius

 Els estudiants de quart de primària de l’escola Sant Nicolau, al Centre de Sabadell, seran els primers d’aquest curs escolar en visitar l’Aula de l’Aigua, en el marc de la 32a edició del programa educatiu EDUCASSA d’Aigües Sabadell. Amb ells i elles comencen les activitats de la companyia d’aigües dirigides als estudiants de la nostra ciutat d’entre 3 i 9 anys, que s’allargaran des d’aquesta setmana i fins a mitjans del mes de maig.

On és l’aigua i Dins l’aigua són les propostes per als estudiants de 3 a 5 anys i de 6 a 9 anys respectivament. La primera pretén ser una activitat experimental i lúdica que descobreix als nens i nenes els diferents llocs on podem trobar l’aigua a la natura i la importància que aquesta té per a la vida quotidiana. S’introdueixen les propietats físiques i organolèptiques de l’aigua i es fomenten bones pràctiques en relació al consum.

La segona, se centra en el servei de subministrament d’aigua potable com el que realitza Aigües Sabadell. Consta d’un joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes sobre l’aigua i la seva gestió, distingint-ne les fases i qualitat i remarcant la importància de la preservació del recurs.

Les dues activitats es porten  a terme majoritàriament a l’Aula de l’Aigua, si bé Aigües Sabadell també ofereix la possibilitat de realitzar les activitats directament en els centres educatius que no puguin desplaçar-se fins a l’Aula de l’Aigua.

Les noves activitats se sumen a la visita a la depuradora dels estudiants d’entre 10 i 14 anys  
Els passats mesos d’octubre, novembre i desembre, més de 2.600 estudiants d’entre 10 i 14 anys van participar a l’activitat de l’EDUCASSA consistent en la visita a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sabadell Riu Ripoll, on van conèixer com es depuren les aigües residuals de Sabadell abans de tornar-les al riu i van experimentar el procés en el “Laboratori d’EDUCASSA”.

La participació prevista per a aquest curs escolar 2018-19, en el conjunt de les tres activitats, és de més de 5.000 alumnes de Sabadell.

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment