Aigües Sabadell rendeix comptes de la seva activitat a la ciutadania en un acte a l’Aula de l’Aigua

Aigües Sabadell rendeix comptes de la seva activitat a la ciutadania en un acte a l’Aula de l’Aigua

Una quarantena de persones, representants de la societat sabadellenca, omplen l’Aula de l’Aigua per conèixer les principals activitats de la companyia d’aigües durant el 2018

Polítics, associacions de veïns i veïnes, mitjans de comunicació, treballadors i treballadores, presidents d’institucions, empreses i entitats socials i ambientals s’han donat cita aquest divendres a l’Aula de l’Aigua en l’acte organitzat per Aigües Sabadell en el marc del Dia Internacional de la Transparència, que se celebra cada 28 de setembre a nivell mundial. En el transcurs de l’acte, la companyia d’aigües ha presentat el seu Informe Anual de Desenvolupament Sostenible, “el màxim exponent de l’aposta per la transparència”, ha afirmat Joan Cristià, director general d’Aigües Sabadell. Aquest informe, que és la cinquena edició que publica la companyia, recull l’activitat anual agrupada per àmbits d’actuació i tenint en compte els principals grups de relació. Com a principal novetat, Aigües Sabadell ha fet enguany un pas més en la seva rendició de comptes anual, convertint la memòria en un triple informe integrat seguint les pautes internacionals de la Global Reporting Initiative (GRI) i auditat per AENOR.

Volem ser transparents com l’aigua”, indicava el seu discurs el director general, Joan Cristià, que ha exposat la importància del diàleg i l’escolta activa per establir els objectius anuals de la companyia d’aigües. “No és una política de gestos, és la nostra actitud”, continuava Cristià, tot destacant la implicació d’Aigües Sabadell per a la contribució en clau local dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) des d’una vessant integral: sostenibilitat mediambiental, social i econòmica.

Fer un exercici de transparència no és fàcil. En ocasions significa posar a l’abast informació que no és del nostre grat, com podrien ser les avaries a la xarxa d’aigües. Però estem convençuts que una companyia que gestiona un servei bàsic com l’aigua ha d’incorporar la transparència com un hàbit i també com a una oportunitat de millora”, ha conclòs Joan Cristià.

La directora de Desenvolupament Sostenible, Elisabeth Santacruz, ha estat l’encarregada d’exposar les grans línies de l’informe anual, que es pot consultar de forma íntegra a www.aiguessabadell.cat/informe18. “Cada any ens proposem unes línies d’acció que establim gràcies al diàleg i feed-back que mantenim amb els nostres grups de relació. Analitzem les necessitats de tots ells i intentem donar resposta a les seves inquietuds amb les nostres activitats”, ha explicat. L’informe s’estructura en els 3 eixos d’acció d’Aigües Sabadell (planeta i aigua, persones i comunitat local) i també en els seus 9 compromisos corporatius.

L’acte ha comptat també amb la intervenció d’Eva Subirà, directora d’AENOR a Catalunya, que ha posat en valor el fet que l’informe de Desenvolupament Sostenible s’auditi externament.

Manuel Navas, president de la FAVS, ha posat el focus en la satisfacció de la ciutadania amb el servei d’aigües i la sensibilitat en matèria de vulnerabilitat: “Vull remarcar la bona sensibilitat d’Aigües Sabadell amb les persones vulnerables i la col·laboració de la companyia amb totes les Associacions de Veïns i Veïnes de la ciutat”. La FAVS ha estat l’entitat escollida aquest any per Aigües Sabadell per participar en l’acte de transparència com a representant dels seus grups de relació.

 

Pol Gibert, primer Tinent d’Alcaldessa de Sabadell, ha estat l’encarregat de cloure l’acte, tot destacant que “la ciutadania se sent satisfeta amb el servei que presta la companyia d’aigües”. Pel que fa a la sostenibilitat ambiental, Gibert ha afirmat que “la companyia d’aigües no és aliena a l’emergència climàtica. Des de l’Ajuntament treballarem plegats per frenar els seus efectes negatius a nivell local”.

Balanç de l’activitat d’Aigües Sabadell durant el 2018
La informació completa del balanç del 2018 d’Aigües Sabadell la trobareu a la pàgina web www.aiguessabadell.cat/informe18.

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment