Iniciatives solidàries

FONS DE SOLIDARITAT

Una de les prioritats d'Aigües Sabadell és que cap família es quedi sense aigua pel fet de no poder fer front a la factura del servei. Així, Aigües Sabadell i l'Ajuntament de Sabadell han constituït un Fons de Solidaritat. L'any 2014 es van beneficiar 1.350 llars sabadellenques, equivalents a 3.500 persones en risc d'exclusió social.

Aquesta mesura es porta a terme en coordinació amb l'Ajuntament de Sabadell. Són els Serveis Socials qui valoren i acrediten el dret a la bonificació, prèvia presentació de la documentació pertinent. Cap usuari a qui prèviament Serveis Socials hagi acreditat en risc d'exclusió social no patirà cap tall en el subministrament d'aigua.

Per el Fons Social no és l'únic ajut per a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica. Aquí pots consultar totes les bonificacions disponibles

COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Aigües Sabadell, a través de la seva Fundació, col·labora anualment en el finançament d'actuacions de cooperació internacional en països del Tercer Món, amb la finalitat de possibilitat l'accés a l'aigua potable a poblacions desfavorides.

L'any 2014 es van destinar 16.470 euros a un projecte per permetre l'accés a l'aigua a 41 famílies agrícoles d'Anantapur (Índia), a través de la Fundació Vicente Ferrer, així com a poble d'Akoitchon, a Benín, amb Vols-Voluntariat Solidari

Aigües Sabadell és membre del Consell de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Sabadell, que és qui proposa les actuacions anuals a finançar per la companyia d'aigües.

VOLUNTARIAT INTERN

En el marc del programa de foment del voluntariat d'Aigües Sabadell, els treballadors i treballadores han organitzat diferents iniciatives solidàries:

CASSARUNNERS
L'any 2015 s'ha celebrat la segona edició de la cursa solidària CASSARunners. Es tracta d'una prova esportiva popular, que compta també amb una versió infantil, l'objectiu de la qual és recaptar diners per al Rebost Solidari de Sabadell. La darrera cursa ha tingut lloc durant el mes de juny al Parc de Catalunya de Sabadell.

MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG
Al mes de juliol, els treballadors i treballadores d'Aigües Sabadell van impulsar una marató de donació de sang a favor del Banc de Sang i Teixits. Es va instal·lar una unitat mòbil a la plaça Doctor Robert i es va obrir la participació a tota la ciutadania.

CAMPANYA A FAVOR DELS REFUGIATS
En el marc de la crisi dels refugiats de Síria, Aigües Sabadell ha col·laborat amb la campanya del 'Día de la Banderita' de la Creu Roja, instal·lant guardioles solidàries als seus punts d'atenció per recaptar fons econòmics per ajudar als migrants que arriben a Europa.

RECAPTE SOLIDARI DE NADAL
Cada Nadal, l'equip d'Aigües Sabadell organitza un recapte de joguines, aliments i roba entre els companys i companyes, per tal de cedir-los a la Creu Roja, Càrites i el Rebost Solidari de Sabadell.