Egarsat atorga un reconeixement a Aigües Sabadell pel seu compromís amb la seguretat laboral

Egarsat atorga un reconeixement a Aigües Sabadell pel seu compromís amb la seguretat laboral

Aigües Sabadell i la seva filial CAEX han recollit el reconeixement a les instal·lacions d’Egarsat a Sabadell

La mútua Egarsat ha lliurat a Aigües Sabadell i CAEX -la filial d’obres de la companyia d’aigües- un reconeixement públic per la seva tasca acreditada en la millora de la seguretat laboral, un guardó pel qual també l’ha estat concedit el Bonus en prevenció de riscos laborals. Eva de Oleza, responsable de Desenvolupament i de Prevenció de Riscos Laborals del Grup CASSA, ha recollit el reconeixement en un acte que ha tingut lloc a la seu d’Egarsat a Sabadell.

La seguretat de tots els membres de l’equip és una prioritat per a la companyia. De fet, Aigües Sabadell està certificada segons la norma internacional OSHAS 18001, de seguretat i salut. Al 2017, a Aigües Sabadell i a CAEX no es va produir cap accident laboral amb baixa, “una fita que ha estat possible gràcies al compromís amb la seguretat de tots els treballadors i treballadores i que ens encoratja a seguir treballant en aquesta línia”, ha afirmat Joan Cristià, director general d’Aigües Sabadell.

La seguretat és cosa de tots

A banda de campanyes de sensibilització i nombroses formacions especialitzades, Aigües Sabadell organitza de manera continuada visites, per part de directius i comandaments, als diferents centres de treball. Aquestes visites, sense previ avís, tenen un triple objectiu: fer extensiva la política de prevenció de riscos laborals a tota l’estructura de la companyia, evidenciar la importància estratègica que la seguretat té per a la Direcció General i integrar la cultura de la prevenció a tots els nivells de l’organització.

A les visites, que poden ser tant a instal·lacions (com ara plantes depuradores), actuacions en la via pública (com ara obres de millora de la xarxa) o a altres centres de treball (oficines), els directius i comandaments coneixen l’aplicació de les bones pràctiques de seguretat implantades i, juntament amb els treballadors i treballadores, proposen possibles oportunitats de millora. Les visites, que es programen al llarg de l’any, finalitzen amb un breu qüestionari d’avaluació.

Campanya ‘Les Regles que Salven’ i els tallers de ‘Cultura Justa’

Les visites de seguretat no són l’única acció de sensibilització que Aigües Sabadell porta a terme. Amb el títol de ‘Les regles que salven’, el departament de Prevenció de Riscos Laborals coordina la difusió de 10 regles bàsiques de seguretat que es fan extensives a tot el personal. L’acció es vertebra en reunions mensuals, on s’analitzen cadascuna de les 10 ‘regles que salven’. En aquestes sessions, els treballadors i treballadores adquireixen el compromís de respectar les regles establertes, amb la finalitat d’evitar els accidents laborals, i fan aportacions per millorar els processos per tal de respectar les normes de seguretat.

L’any 2017 també s’han realitzat diversos tallers de ‘Cultura Justa’: unes sessions participatives que permeten fer un diagnòstic fidel de la cultura de la prevenció de riscos entre els col·lectius més exposats als mateixos, com ara l’equip d’Operacions.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *