El 100% de l’energia que consumeix Aigües Sabadell prové de fonts renovables

El 100% de l’energia que consumeix Aigües Sabadell prové de fonts renovables

La companyia d’aigües segueix avançant en la renovació del seu parc mòbil, apostant per vehicles híbrids i elèctrics

Aigües Sabadell recorda la importància de seguir realitzant un consum responsable d’aigua malgrat la recuperació dels embassaments

En el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora cada 5 de juny, Aigües Sabadell ha fet públic que el 100% de l’energia que consumeix provés de fonts renovables. “Aquest és un pas més en la nostra aposta per contribuir a la protecció del medi ambient”, ha destacat Joan Cristià, director general de la companyia d’aigües. “A la companyia abordem la sostenibilitat de forma integral: no només en relació a la pròpia activitat del cicle de l’aigua, sinó també en tots els nostres processos”.

Al 2017, una de les clàusules de la licitació per al proveïment energètic de tots els centres de treball d’Aigües Sabadell ha fet referència, per primer cop, a l’origen de l’energia: l’adjudicatari ha de certificar que el 100% del consum és d’origen renovable. Per la seva part, la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMV) certifica, també, que l’energia que consumeix Aigües Sabadell és 100% renovable.

Vehicles més sostenibles al parc mòbil de la companyia d’aigües
Una altra de les línies que segueix treballant Aigües Sabadell és la renovació del seu parc mòbil, apostant per vehicles més respectuosos amb el medi ambient, com ara híbrids o elèctrics. Tot i que no sempre és possible (encara no existeixen grans furgonetes híbrides o elèctriques com les que necessita l’equip d’Operacions), les noves incorporacions a la flota corporativa que s’estan realitzant des del 2017 han estat vehicles de baixes emissions o bé híbrids. A més, la companyia ha instal·lat dos nous punts de càrrega de vehicles elèctrics a l’aparcament propi.

Aigües Sabadell fa una crida a continuar realitzant un consum responsable d’aigua
En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, Aigües Sabadell recorda la importància de seguir realitzant un consum responsable de l’aigua. “Els sabadellencs i sabadellenques han demostrat sobradament el seu compromís amb la sostenibilitat i el consum responsable d’aigua”, explica Joan Cristià. “Al 2017, per tercer any consecutiu, el consum mitjà per habitant i dia a Sabadell ha estat de 97 litres, un dels índexs més baixos del nostre entorn”. De fet, a la ciutat de Barcelona, el consum mitjà se situa lleugerament per sobre del 100 litres per habitant i dia, mentre que a Madrid arriben als 132 o, a París, als 120.

Les pluges de finals de l’hivern i la primavera han ajudat a allunyar l’ombra de la sequera a Catalunya”, afirma Cristià. “Amb tot, no podem baixar la guàrdia i hem de seguir esforçant-nos a consumir responsablement per reduir el nostre impacte en el medi ambient”. En l’actualitat, els embassaments de les conques internes de Catalunya, que són les que abasten la ciutat de Sabadell i la pràctica totalitat de l’àrea de Barcelona, es troben al 90% de la seva capacitat. L’Agència Catalana de l’Aigua ja ha desactivat l’estat de prealerta de sequera que estava vigent des de principis d’any.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *