El triatleta Miquel Blanchart, protagonista de la tercera sessió de l’Aigua i Món’18

El triatleta Miquel Blanchart, protagonista de la tercera sessió de l’Aigua i Món’18

L’esportista del Club Natació Sabadell, ha centrat la seva ponència en la relació de l’aigua i l’exercici físic

Una trentena de sabadellencs i sabadellenques s’han donat cita aquest dijous a l’Aula de l’Aigua per assistir a la quarta ponència del cicle Aigua i Món, organitzat per Aigües Sabadell. El triatleta Miquel Blanchart ha estat el ponent de la sessió, que ha centrat en exposar el binomi entre aigua i activitat física.

Blanchart, que és l’esportista del Club Natació Sabadell que ha assolit els resultats més importants de la història en la seva modalitat, ha iniciat la seva intervenció fent un repàs als seus 18 anys de trajectòria esportiva i els seus propers reptes, com són l’Ironman de Lanzarote, l’European Championship d’Ironman Elsinore, l’ironman d’Àustria o la participació a l’IM World Championship. “La meva filosofia es resumeix en tres pilars bàsics: treball, constància i esforç”, ha explicat. “La suma de sacrificis és la que condueix a l’èxit”. L’esportista ha incidit en la importància de la disciplina i els bons hàbits saludables per tal d’obtenir bons resultats esportius.

Per altra banda, Blanchart ha exposat també aspectes relacionats amb l’aigua i l’exercici físic. “L’aigua és el medi on neix l’ésser humà i ens ofereix beneficis en l’àmbit esportiu: millorem l’equilibri i ens entrena la funció respiratòria i el sistema motor de forma global”, ha destacat. “Un nedador professional pot estar entre 6 i 7 hores diàries, de dilluns a diumenge dins l’aigua. Per a ells, l’aigua pràcticament és la seva vida”, ha afirmat. “A més, la pràctica aquàtica ens ofereix un interès més enllà de l’esportiu, com ara el recreatiu”. També ha posat en valor la importància que té la hidratació en la pràctica esportiva i en la dieta general de totes les persones.

L’Aigua i Món’18 posarà el seu punt i final el dijous 14 de juny, de la mà del conegut meteoròleg Alfred Rodríguez Picó. En aquest cas, la sessió se centrarà en la climatologia i la reflexió sobre com afecta a la vida humana la distribució de les precipitacions al món. Explicarà també els factors que intervenen en les precipitacions o alguns fenòmens extrems com El Niño o la pluja torrencial a la conca mediterrània. Picó ha estat l’’home del temps’ a TV3, Catalunya Ràdio i, en la seva última etapa, a Betevé.

El cicle Aigua i Món d’Aigües Sabadell 
Si en la seva primera edició el cicle es va centrar en els principals reptes de l’aigua al planeta, aquest any els ponents aborden la importància que té l’aigua per a les persones i ho farà des de diverses vessants: la nutrició, la salut i l’accessibilitat al recurs, l’activitat física i la climatologia.

Totes les ponències de l’Aigua i Món es piulen en directe al perfil de Twitter de la companyia d’aigües, @AiguesSabadell. També es poden visualitzar en directe via Facebook Live, al perfil de l’Aula de l’Aigua. Posteriorment, es poden recuperar totes les sessions en vídeo al canal de Youtube (www.youtube.com/AiguesSabadell).

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *