Els operaris d’Aigües Sabadell proven l’ús d’exoesquelets

Els operaris d’Aigües Sabadell proven l’ús d’exoesquelets

L’equip d’Operacions de la companyia d’aigües ha participat en un projecte pioner per testejar l’ús d’aquests mecanismes que faciliten la tasca dels operaris

Aigües Sabadell ha començat a provar l’ús dels anomenats exoesquelets, uns mecanismes de darrera generació que s’adapten al cos i que faciliten algunes tasques operatives. Es tracta d’un projecte pioner a nivell estatal, que s’emmarca en la millora de la seguretat i salut dels treballadors i treballadores. L’equip d’Aigües Sabadell ha estat l’escollit per començar les proves amb aquests mecanismes. Posteriorment, el test s’estendrà a companyies del Grup SUEZ de la zona de llevant.

L’objectiu d’aquest pilot és validar si aquesta nova tecnologia millora el benestar dels treballadors i treballadores i minimitza els riscos associats als trastorns múscul-esquelètics: manipulació de càrregues, moviments repetitius i postures forçades. En concret, les proves s’han realitzat amb dos models d’exoesquelets: el Laevo, per a l’esquena, i el Noonee, per a les extremitats inferiors. Els dos equips redueixen l’impacte muscular minimitzant així les possibles dolències.

Després del test, l’equip d’Aigües Sabadell recollirà l’opinió qualitativa de les persones que l’han provat per si, en un futur, es decideix incorporar aquesta innovació com a nova eina de treball. També s’analitzaran els resultats quantitatius dels estudis biomecànics que es realitzaran a nivell estatal, amb la participació d’altres equips.

La innovació, clau també en la seguretat de les persones          
Aigües Sabadell ha incorporat en els últims anys programes i iniciatives innovadores en tots els seus àmbits d’actuació, des de la part operativa a la seva implicació amb la ciutat. La seguretat i salut de les persones, una de les prioritats de la companyia, estudia l’efectivitat d’eines de darrera generació com els exoesquelets i segueix enfortint la implicació del seu equip amb projectes com les visites de seguretat per part de comandaments i directius, reunions participatives sobre ‘Les Regles que Salven Vides’ o els tallers de ‘Cultura Justa’, entre d’altres.

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *