L’EDUCASSA no s’atura: aquest trimestre és el torn dels nens i nenes d’entre els 3 i els 9 anys

L’EDUCASSA no s’atura: aquest trimestre és el torn dels nens i nenes d’entre els 3 i els 9 anys

La pandèmia obliga a adaptar les activitats, que aquest curs escolar es porten a terme als centres educatius sabadellencs amb totes les mesures de seguretat

Més de 1.500 nois i noies d’entre 10 i 14 anys han participat als tallers de sensibilització entre els mesos d’octubre i desembre. Aigües Sabadell preveu afegir ara 2.700 nens i nenes amb les activitats que realitza aquest trimestre

 

L’EDUCASSA no s’atura. Malgrat la pandèmia, les dificultats i les restriccions, la primera etapa del programa educatiu d’Aigües Sabadell, orientat als i les estudiants d’entre els 10 i els 14 anys, ha comptat amb una participació de més de 1.500 nois i noies. “Des d’Aigües Sabadell hem treballat per adaptar les activitats divulgatives a la ‘nova normalitat’, amb l’objectiu de donar continuïtat als 34 anys ininterromputs del programa EDUCASSA”, explica Elisabeth Santacruz, directora de Sostenibilitat i Transformació de la companyia. La participació se situa per sota del que és habitual, però des de la companyia d’aigües se senten molt satisfets, donat el context: “hem garantit la continuïtat del programa i estem fent possible que cap escola de la ciutat es quedi sense activitats divulgatives sobre l’aigua i el medi ambient”, destaca Santacruz.

Aquest curs escolar tots els tallers emmarcats en l’EDUCASSA, que formem part del programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell, tenen lloc als centres educatius. No s’han pogut realitzar, per tant, les tradicionals visites a la planta depuradora d’aigües residuals (EDAR) o les activitats a l’Aula de l’Aigua, però sí uns renovats tallers lúdico-educatius a la classe per aprendre una mica més sobre el cicle integral de l’aigua. En paral·lel, Aigües Sabadell està treballant en la digitalització de les activitats divulgatives, fet que permetrà disposar de més recursos a l’entorn online.

Des de fa un parell de setmanes, Aigües Sabadell ha iniciat la segona part de l’EDUCASSA, en aquest cas dirigit als nens i nenes d’entre els 3 i els 9 anys. :On és l’aigua?’ i ‘Dins l’aigua’ es porten a terme també als centres educatius. La previsió de la companyia d’aigües és sumar ara 2.700 nens i nenes més amb aquestes dues noves activitats, que s’allargaran més enllà del primer trimestre de l’any. Al voltant del Dia Mundial de l’Aigua, que es commemora el 22 de març, Aigües Sabadell organitzarà -si la pandèmia ho permet- l’acte de lliurament de premis del Concurs de Dibuix CASSA, que clou el programa.

L’EDUCASSA no només representa una aproximació a l’aigua i el funcionament del servei d’abastament i depuració, sinó que pretén abordar de manera global la importància de garantir la sostenibilitat, introduint aspectes de vital importància com la reutilització d’aigua, la valorització de recursos, l’economia circular, la generació d’energia verda, la biodiversitat i el consum responsable, entre d’altres. Tots els tallers busquen la participació activa de la canalla mitjançant jocs de rol o experiments que simulen el procés de depuració de l’aigua a petita escala, entre d’altres. Amb l’EDUCASSA, Aigües Sabadell permet que un estudiant sabadellenc pugui rebre fins a 3 impactes educatius sobre l’aigua durant tota la seva educació obligatòria.

 La realització de l’EDUCASSA segueix enguany totes les mesures i protocols de seguretat de prevenció de la Covid-19: les activitats tenen llocs dins de l’aula de l’escola, les educadores de la companyia fan servir en tot moment mascareta  i desinfectant de mans i els materials emprats per portar a terme les activitats es desinfecten diàriament.

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment