Una exposició apropa les bonificacions socials d’Aigües Sabadell als Mercats municipals

Una exposició apropa les bonificacions socials d’Aigües Sabadell als Mercats municipals

L’acció ha estat impulsada conjuntament per la regidoria de Comerç i Aigües Sabadell

 Aquests dies, els clients del Mercat Central de Sabadell han pogut conèixer els seus drets com a clients del servei d’aigües en una nova mostra itinerant. Es tracta d’una acció impulsada conjuntament per la regidoria de Comerç i la companyia d’aigües que té com a objectiu apropar el servei d’aigües a la ciutadania.

L’exposició consta de 5 plafons que recullen les bonificacions socials disponibles d’Aigües Sabadell, destinades a les persones més vulnerables (Fons Social, ajornaments, atenció personalitzada…), i totes les vies de comunicació amb la ciutadania. En paral·lel, tots els paradistes del Mercat han rebut uns documents que recullen els canals d’atenció al client i d’informació d’Aigües Sabadell (servei d’alertes SMS, telèfon, web, Twitter, horaris…) i un altre amb la resolució dels principals dubtes que té la ciutadania en relació al servei d’aigües. L’objectiu és que quan un client dels Mercats municipals exposi algun dubte o queixa sobre el servei d’aigües municipal, el paradista pugui orientar-lo i ajudar-lo.

Aquesta acció se suma a d’altres que Aigües Sabadell està portant a terme per fomentar la proximitat amb la ciutadania, com ara les reunions i trobades amb les Associacions de Veïns i Veïnes, entitats i Consells de Districte de la ciutat o el conveni de col·laboració amb els taxistes de Sabadell establert l’últim trimestre de l’any passat.

L’exposició d’Aigües Sabadell es podrà visitar al Mercat Central fins el 17 de gener. A partir de llavors, es podrà visitar al Mercat dels Merinals, Torre-Romeu, Creu Alta i Campoamor. L’acció s’allargarà fins a finals de febrer.

La protecció de les persones vulnerables, una prioritat d’Aigües Sabadell

La lluita contra la pobresa energètica és una de les prioritats d’Aigües Sabadell. La companyia d’aigües treballa des de fa temps, en estreta col·laboració amb l’Ajuntament, per garantir que tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat disposin d’aigua potable independentment de la seva situació econòmica. De fet, a diferència del que succeeix en altres sectors, Aigües Sabadell no ha interromput mai el servei a cap família en situació de vulnerabilitat econòmica. En aquest sentit, la coordinació entre la companyia i l’administració local és fonamental: són els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sabadell qui acrediten la situació de vulnerabilitat de les famílies i n’informen a l’equip de la companyia d’aigües. A més, ambdues parts treballen, de forma permanent, per potenciar la seva coordinació i millorar els protocols d’actuació, amb l’objectiu de fer-los encara més eficients.

En l’actualitat, la companyia i l’Ajuntament de Sabadell tenen establert un Fons de Solidaritat dotat amb 123.500 euros, un 36% superior al del 2015, que es destina al pagament del rebut de l’aigua (incloent impostos i cànons) de les famílies en risc d’exclusió social.

Però Aigües Sabadell va més enllà del que estableix la Llei 24/2015: “L’atenció a les persones en risc d’exclusió social ha format part de l’ADN de la companyia d’aigües des de sempre, amb anterioritat de l’aprovació de la Llei de vulnerabilitat econòmica”, afirma Joan Cristià, director d’Aigües Sabadell. En aquest sentit, la companyia porta a terme altres mesures complementàries, com ara facilitats de pagament i ajornaments a terminis sense interessos, atenció personalitzada en casos de vulnerabilitat, posada en marxa d’un telèfon d’emergència 24 hores per al personal de l’Ajuntament, constitució de comissions de seguiment amb l’administració pública, observatori propi de la vulnerabilitat, edició de fulletons informatius o la formació específica per al personal d’atenció al client per sensibilitzar-los en temes d’exclusió, entre d’altres.

A més, Aigües Sabadell ha potenciat la comunicació de les bonificacions socials disponibles per a tots els col·lectius socials. Així, es porten a terme reunions amb les Associacions de Veïns i Veïnes de la ciutat, Consells de Districte, plataformes i entitats, per explicar de primera mà les ajudes disponibles. La informació es troba també, de forma destacada, a la pàgina web www.aiguessabadell.cat i el perfil de Twitter @AiguesSabadell emet, de forma periòdica, informació en aquest sentit. També es treballa per establir nous mecanismes per fomentar que la informació arribi a tota la població, mitjançant acords amb associacions locals, com ara amb els taxistes de Sabadell.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *