La problemàtica de la contaminació dels mars i rius, tema central de la tercera ponència del cicle Aigua i Món

La problemàtica de la contaminació dels mars i rius, tema central de la tercera ponència del cicle Aigua i Món

Damià Barceló, director de l’ICRA, i Miquel Paraira, director de Qualitat d’Aigües de Barcelona, seran els ponents de la sessió que tindrà lloc dijous 13 de juny a les 18 h a l’Aula de l’Aigua

Aigües Sabadell abordarà en la propera sessió del cicle de ponències Aigua i Món’19 una de les problemàtiques més importants a nivell mundial: la contaminació dels rius, mars i oceans. I ho farà de la mà de dos especialistes en la matèria, com Damià Barceló i Miquel Paraira. Barceló és director de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), a més d’un reconegut i reputat professor i investigador de l’Instituto de Diagnóstico Ambiental y Estudios del Agua (IDAEA-CSIC). Paraira és científic i director de Qualitat de l’Aigua d’Aigües de Barcelona.

Els plàstics són un dels principals contaminants dels nostres mars i oceans. De fet, en alguns punts de l’oceà, hi ha més plàstics en suspensió que plàncton. Segons els últims estudis, es calcula que de mitjana hi ha 13.000 plàstics per milla quadrada als mars de tot el Planeta. Però aquest no és l’únic problema: la contaminació generada per l’activitat humana quotidiana, la falta de sanejament de les aigües residuals en molts països i els abocaments agrícoles i industrials segueixen malmetent els mars i els rius. A casa nostra, afortunadament, la situació és menys desfavorable: els sistemes de sanejament han permès revertir la situació dels principals rius de Catalunya.

La sessió del proper dijous, 13 de juny, porta per títol ‘La contaminació dels rius, mars i oceans’ i és oberta a la ciutadania. Com a conseqüència de la limitació d’aforament, s’ha de reservar prèviament assistència al correu electrònic fundacio@cassa.es. A més, la sessió es podrà seguir en directe i també via streaming als perfils a les xarxes socials d’Aigües Sabadell. Encara queden places lliures.

Les properes ponències del cicle Aigua i Món’19
La darrera ponència d’enguany se centrarà en l’important paper que va tenir l’aigua per al creixement i desenvolupament de Sabadell. El periodista i escriptor sabadellenc, Plàcid Garcia-Planas, serà l’encarregat de fer un repàs per la història de la nostra ciutat posant en valor l’aigua com a element indispensable tant des del punt de vista de potència industrial tèxtil com per al propi creixement i dignificació de la ciutadania. Garcia-Planas ha estat corresponsal periodístic en zones de guerra, cobrint informativament els conflictes bèl·lics dels Balcans i Pròxim Orient. La ponència tindrà lloc dijous 10 d’octubre a les 18 hores.

Més de 600 assistents a les dues primeres edicions de l’Aigua i Món          
Els anys 2017 i 2018, les conferències organitzades per Aigües Sabadell van reunir a l’Aula de l’Aigua més de 600 assistents. La reutilització, el canvi climàtic, l’ús eficient de l’aigua a l’agricultura, la pluviometria al nostre país o l’aigua i la nutrició han estat alguns dels temes tractats en les edicions anteriors, que han comptat amb ponents experts en diverses matèries com ara Ramon Folch, Francesc Mauri, Martí Boada, Julio Basulto o Alfred Rodríguez Picó, entre d’altres.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment