La rondallaire Rosa Fité explicarà diumenge ‘històries de la Torre de l’aigua’ a l’Aula de l’Aigua

La rondallaire Rosa Fité explicarà diumenge ‘històries de la Torre de l’aigua’ a l’Aula de l’Aigua

Aigües Sabadell organitza diumenge una sessió infantil de contes dedicada al centenari de la Torre de l’Aigua, a les 12h i a les 13h

A la mateixa Aula de l’Aigua, entre les 11 i les 14h, es podrà visitar també l’exposició sobre el centenari de la Torre de l’Aigua

Aigües Sabadell seguirà commemorant diumenge el centenari de la Torre de l’Aigua, amb una jornada familiar a l’Aula de l’Aigua. La rondallaire Rosa Fité presentarà a l’equipament d’Aigües Sabadell ‘Històries de la Torre de l’Aigua’, un espectacle de contes on l’aigua i la icona de la ciutat seran les protagonistes. Les sessions de contes tindran lloc a les 12 i a les 13 hores. A més, també hi hauran làmines dedicades a la icona sabadellenca per excel·lència, per tal que els nens i nenes puguin posar-hi color.

Entre les 11 i les 14 hores, els assistents podran descobrir la història del proveïment de l’aigua a Sabadell, des del segle XIII fins la constitució d’Aigües Sabadell a través de l’exposició permanent. Com a novetat, els visitants podran conèixer també la història i l’arquitectura de la Torre de l’Aigua en l’exposició temporal commemorativa del centenari de la Torre, que es complementa amb elements originals de la mateixa, com ara el flotador, el comptador o el volant d’apertura del dipòsit.

Tant l’entrada a l’equipament com les sessions de contes infantils són totalment gratuïts.

L’Aula de l’Aigua

L’equipament impulsat per Aigües Sabadell s’ha convertit en el centre d’interpretació local a l’entorn de l’aigua. L’Aula de l’Aigua, que en el seu primer any de vida ha rebut la visita de més de 2.000 sabadellencs i sabadellenques, proposa un recorregut sensorial amb el qual el visitant se submergirà en l’univers de l’aigua i descobrirà la història del seu abastament a Sabadell. L’Aula de l’Aigua és també un espai interactiu que presenta de forma didàctica i entenedora el cicle integral de l’aigua. A més, acull diferents propostes didàctiques i culturals relacionades amb l’aigua, com ara activitats familiars, trobades, el cicle de conferències Aigua i Món o algunes de les activitats del programa educatiu EDUCASSA.

L’equipament, de 100 metres quadrats, té com a principals espais:

Relats del passat: història del proveïment d’aigua a Sabadell, des del segle XIII fins a la constitució de CASSA.

Torre de l’Aigua: monogràfic dedicat a la història i arquitectura de la icona de la nostra ciutat.

El cicle integral de l’aigua: principals fases, consells de consum responsable d’aigua i diagrama sobre com arriba l’aigua a les cases.

Jocs i experimentació: senzills experiments que relacionen l’aigua amb els 5 sentits i joc interactiu per ‘tocar’ l’aigua sense mullar-se. El Trivial de l’Aigua permet, a més, posar a prova els coneixements sobre l’aigua, el medi ambient i Sabadell.

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *