La Seu Social d’Aigües Sabadell, primer edifici en ús de l’Estat que obté la certificació ‘Verd’

La Seu Social d’Aigües Sabadell, primer edifici en ús de l’Estat que obté la certificació ‘Verd’

La companyia d’aigües ha convertit la seva seu en un ‘Ecoedifici’ implantant millores a les línies d’aigua, energia, benestar dels usuaris i el control d’emissions

El Green Building Council ha atorgat la certificació ‘Verd’ a Aigües Sabadell

Aquest dijous l’organisme internacional Green Building Council ha atorgat a Aigües Sabadell el certificat ‘Verd’, que acredita que la Seu Social de la companyia d’aigües és un ‘Ecoedifici’, és a dir, un referent en matèria de sostenibilitat i d’hàbits saludables. L’edifici Sallarès Deu es converteix, d’aquesta manera, en el primer edifici en ús (no de nova construcció) en obtenir aquest certificat en tot l’Estat, “una fita que ens enorgulleix i que ens encoratja a seguir treballant en la nostra estratègia de desenvolupament sostenible”, ha explicat Enric Blasco, president d’Aigües Sabadell. “Aquest certificat acredita la nostra voluntat d’incorporar mesures respectuoses amb el medi ambient i que afavoreixin l’economia circular. Implantar accions a la nostra Seu Social, un edifici històric i catalogat que permet poques actuacions estructurals i a la façana, ha estat tot un repte”, ha afegit. Bruno Sauer, CEO de Green Building Council Espanya, ha lliurat la placa que acredita la certificació ‘Verd’ en la categoria de ‘2 fulles’ al president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, en un acte que ha comptat també amb la presència del director general de la companyia, Joan Cristià, i la directora de Desenvolupament Sostenible, Elisabeth Santacruz, entre d’altres representants.

Una assessoria externa especialitzada ha estat auditant l’edifici Sallarès Deu, situat al carrer Concepció del Centre de Sabadell, en base a 7 línies d’acció que, a la vegada, s’emmarquen en 4 eixos estratègics: aigua, energia, salut i benestar dels usuaris i emissions. L’estudi ha proposat també diverses accions a implementar, amb l’objectiu d’esdevenir un ‘Ecoedifici’ i convertir-se en el primer de Sabadell en obtenir la certificació ‘Verd’ en la categoria de 2 fulles. A tall d’exemple, Aigües Sabadell ha renovat totes les aixetes de l’edifici, apostant per un dels models amb menys consum d’aigua; ha instal·lat nous sensors de presència per optimitzar el consum energètic a les zones comunes; ha habilitat contenidors de residus multifraccions a totes les estances i ha adequat zones de càrrega elèctrica de vehicles -tant cotxes, furgonetes com bicicletes- a l’aparcament de les brigades d’Operacions, entre d’altres accions. Aquestes noves mesures se sumen a altres que s’han implantat en els últims anys, com per exemple l’aposta per llums Led de baix consum o iniciatives per potenciar els hàbits saludables entre els treballadors i treballadores de la companyia d’aigües.

L’obtenció de la certificació ‘Verd’ és un punt d’inflexió en el projecte d’Ecoedifici i de desenvolupament sostenible”, ha explicat Enric Blasco. La companyia d’aigües té la intenció de seguir avançant en aquest camp i ja s’estan estudiant noves línies de treball en la mateixa Seu Social, com ara la millora acústica i lumínica. En paral·lel, les noves actuacions d’optimització d’algunes zones de l’edifici ja es realitzaran tenint en compte criteris mediambientals, com ara la instal·lació de doble xarxa d’aigua -potable i reutilitzada-.

Interior de la Seu Social, a l’edifici històric Sallarès Deu

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *