L’Aula de l’Aigua acull un taller participatiu per fer créixer la plataforma digital del projecte europeu POWER

L’Aula de l’Aigua acull un taller participatiu per fer créixer la plataforma digital del projecte europeu POWER

Representants de la ciutadania, del sector comercial, de la comunitat educativa i de l’Ajuntament i altres administracions públiques assisteixen al workshop organitzat per Aigües Sabadell

POWER és un projecte de recerca europeu en el qual hi participen les ciutats de Jerusalem, Milton Keynes, Leicester i Sabadell, així com diferents empreses i universitats europees

El portal web recull les millors pràctiques de quatre ciutats europees: en el cas de Sabadell, el control de qualitat d’aigua, la reutilització i l’EDUCASSA

Una trentena de persones, representants de diversos sectors de la ciutat de Sabadell, han participat aquest dijous en un taller que ha acollit l’Aula de l’Aigua, en el marc del projecte europeu POWER. L’objectiu de la sessió ha estat, per una banda, testejar amb els presents el funcionament de la plataforma digital i, d’altra banda, recollir les aportacions per fer créixer i millorar els continguts futurs de la pàgina web.

La sessió, que ha coordinat Aigües Sabadell amb el suport d’altres membres del projecte, ha comptat amb tres taules de treball, cadascuna d’elles centrada en els àmbits del sector de l’aigua en els quals Sabadell és referent: la divulgació mediambiental, la qualitat i l’aigua regenerada. Els participants han estat persones de diversos àmbits de la ciutat, com ara clients, sector comercial, estudiants i professors i tècnics de l’Ajuntament de Sabadell i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Les aportacions de tots ells ajudaran a millorar la plataforma digital interactiva i els continguts que recollirà en un futur.

Un portal web europeu per informar i rebre opinions i propostes relacionades amb l’aigua
El principal objectiu del projecte POWER és la creació d’una plataforma web que recull les millors pràctiques relacionades amb el cicle de l’aigua de quatre ciutats europees. El nou portal ja està disponible, tot i que encara en una fase inicial de proves, i se centra –igual que el propi projecte de recerca- en quatre prioritats: l’escassetat d’aigua, la seguretat davant de fenòmens meteorològics extrems, la qualitat i el consum d’aigua. La intenció de les ciutats, centres de recerca, empreses i universitats que formen part del projecte és alimentar la plataforma interactiva amb informació d’experts sobre reptes relacionats amb l’aigua per tal d’augmentar-ne la consciència.

En el cas de Sabadell, l’aportació de la companyia d’aigües se centra en el control de la qualitat de l’aigua, la regeneració i reutilització i la divulgació mediambiental. En aquest sentit, Aigües Sabadell aporta experiències positives en aquest camp, com ara la publicació en línia dels resultats de les analítiques de l’aigua potable a tots els districtes de la ciutat, les enquestes de satisfacció de la qualitat de l’aigua entre els ciutadans i ciutadanes, l’experiència en quant a la regeneració i reutilització d’aigua i el programa educatiu EDUCASSA, referent en quant a la divulgació i pedagogia ambiental.

La plataforma web, en la seva fase inicial, es pot consultar a https://sabadell.power-h2020.eu.

Les aportacions de les altres ciutats europees          
A banda de Sabadell, la resta de ciutats que participen aporten altres experiències al projecte. Per exemple, la ciutat Jerusalem promou la conservació i conscienciació sobre l’aigua. Milton Keynes (Regne Unit) se centra en la reducció del consum d’aigua i Leicester (Regne Unit) en reforçar el coneixement sobre els fenòmens meteorològics extrems que provoquen inundacions.

Sobre el projecte POWER
POWER és un projecte de recerca impulsat per la Unió Europea emmarcat en l’estratègia per potenciar la consciència política i social sobre els desafiaments mediambientals de l’aigua. Hi participa la xarxa de ciutats Climate Alliance, les ciutats del Regne Unit Leicester i Milton Keynes i dues companyies de subministrament d’aigua: Jerusalem i Sabadell.

La ciutat de Sabadell ha estat protagonista del POWER en els últims anys. Al novembre de 2016, Aigües Sabadell va acollir a la seva Seu Social una de les sessions de treball del projecte. I al maig de l’any passat, la companyia d’aigües va impulsar un focus-group amb una representació de veïns i veïnes de la ciutat per estudiar la percepció i el coneixement del cicle de l’aigua i, en concret, del servei municipal d’aigües de la ciutat.

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *