L’emergència climàtica i els ODS, protagonistes de la 4a edició del cicle Aigua i Món’20 d’Aigües Sabadell

L’emergència climàtica i els ODS, protagonistes de la 4a edició del cicle Aigua i Món’20 d’Aigües Sabadell

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà; la meteoròloga de RAC1, Mònica Usart; la cap de Cooperació Internacional de Creu Roja, Bàrbara Díaz; i la directora de Desenvolupament Sostenible de SUEZ, Dulcinea Meijide, les ponents d’enguany

La Generalitat de Catalunya ha declarat l’emergència climàtica el passat mes de novembre. Però les conseqüències del canvi climàtic al nostre país es noten des de fa temps. L’últim exemple: la borrasca Glòria de fa uns dies. L’augment de les temperatures a nivell global, els fenòmens meteorològics extrems i cada cop més habituals, la pèrdua de biodiversitat i les dificultats cada cop més importants per accedir a recursos naturals com l’aigua són alguns dels reptes que intenten solucionar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l’ONU. Aquest any Aigües Sabadell proposa abordar al cicle de conferències Aigua i Món les principals problemàtiques associades al canvi climàtic, sobretot en matèria d’aigua, i com podem contrarestar-les amb els ODS de l’ONU.

L’Aigua i Món, que aquest 2020 arriba a la seva 4a edició, començarà dijous 20 de febrer i programarà un total de 4 sessions al febrer, abril, juny i octubre. Les ponències, obertes a la ciutadania amb inscripció prèvia a fundacio@cassa.es, tindran lloc novament a l’Aula de l’Aigua. En les anteriors edicions de l’Aigua i Món (2017-2019) han assistit un total de 1.200 persones.

Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
Dijous 20 de febrer a les 18 hores Aigües Sabadell inaugurarà l’Aigua i Món 2020 amb la primera sessió, protagonitzada per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que centrarà la seva ponència en el Decret d’Emergència Climàtica a Catalunya i el seu impacte al vector aigua.

Mònica Usart, meteoròloga i presentadora del temps a RAC1             
La coneguda meteoròloga Mònica Usart explicarà tots els detalls i anècdotes que comporta l’elaboració de la previsió del temps als mitjans de comunicació. La seva ponència tindrà lloc dijous 16 d’abril a les 18 hores.

Bàrbara Díaz, cap de Cooperació Internacional de Creu Roja
No només els conflictes bèl·lics provoquen crisis humanitàries. Cada cop hi ha més refugiats al món per motius vinculats al canvi climàtic. Bàrbara Díaz, cap de Cooperació Internacional de Creu Roja, ens explicarà la importància que té l’aigua en les crisis humanitàries: com podem garantir l’accés a aigua potable, tant per beure com per garantir les mínimes condicions sanitàries? La ponència tindrà lloc dijous 18 de juny a les 18 hores.

Dulcinea Meijide, enginyera i directora de Desenvolupament Sostenible de SUEZ         
I amb aquest panorama, què podem fer per intentar revertir els efectes del canvi climàtic? Els Objectius de Desenvolupament Sostenible redactats i aprovats per l’ONU són la millor guia per actuar de manera global, tant les administracions públiques com les empreses i la ciutadania. Ens donarà tots els detalls la Dulcinea Meijide, enginyera i directora de Desenvolupament Sostenible de SUEZ. La seva sessió serà dijous 29 d’octubre a les 18 hores.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment