L’impacte del canvi climàtic en les reserves hídriques catalanes centrarà la ponència del conseller Calvet en la inauguració de l’Aigua i Món

L’impacte del canvi climàtic en les reserves hídriques catalanes centrarà la ponència del conseller Calvet en la inauguració de l’Aigua i Món

Dijous 14 Aigües Sabadell inaugura el cicle de ponències Aigua i Món’19, amb la participació del conseller Damià Calvet 

El proper dijous, 14 de febrer, Aigües Sabadell inaugura el nou cicle Aigua i Món’19, que acollirà durant tot l’any l’Aula de l’Aigua. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, serà l’encarregat de pronunciar la ponència inaugural, que se centrarà en el canvi climàtic i el seu impacte en la garantia d’abastament d’aigua a Catalunya.

Des de fa temps, les administracions públiques i les companyies d’aigua estan treballant conjuntament per trobar solucions a l’escassedat de recursos hídrics, una problemàtica estructural degut al clima mediterrani però que cada cop ens afecta més com a conseqüència del canvi climàtic. Experiències com la regeneració d’aigües freàtiques, la reutilització d’aigua procedent de la depuradora per a usos no potables, la gestió eficient del recurs o les accions de conscienciació, com el programa EDUCASSA, són alguns exemples d’actuacions a nivell local. La conferència del consell Calvet tindrà lloc dijous 14 de febrer a les 18 hores a l’Aula de l’Aigua.

La sessió és oberta a la ciutadania. Com a conseqüència de la limitació d’aforament, s’ha de reservar prèviament assistència al correu electrònic fundacio@cassa.es. A més, la sessió es podrà seguir en directe als perfils a les xarxes socials d’Aigües Sabadell, i com a novetat, també via streaming. Encara queden places lliures per a la primera ponència de dijous 14 de febrer.

El cicle Aigua i Món’19
El conegut meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, protagonitzarà la segona ponència d’aquest any, que tindrà lloc dijous 4 d’abril al matí, en aquest cas a les 11 hores. La seva ponència se centrarà en els fenòmens meteorològics extrems, parant especial atenció al nostre país i a l’agudització d’aquests fenòmens com a conseqüència del canvi climàtic. Molina, a més de ser un dels ‘homes del temps’ més reconeguts gràcies al seu estil propi davant les càmeres, s’ha convertit també en un destacat ‘influencer’ a les xarxes socials, tant a Twitter (74.300 seguidors) com a Instagram (més de 44.700 seguidors).

Aigües Sabadell també abordarà aquesta edició una de les problemàtiques més importants a nivell mundial: la contaminació dels rius, mars i oceans. I ho farà de mans de dos especialistes en la matèria, com Damià Barceló i Miquel Paraira. Barceló és director de l’Institut Català d’Investigació de l’Aigua (ICRA), a més d’un reconegut i reputat professor i investigador. Paraira és científic i director de Qualitat de l’Aigua d’Aigües de Barcelona. La sessió serà dijous 13 de juny a les 18 hores.

La darrera ponència d’enguany se centrarà en l’important paper que va tenir l’aigua per al creixement i desenvolupament de Sabadell. El periodista i escriptor sabadellenc, Plàcid Garcia-Planas, serà l’encarregat de fer un repàs per la història de la nostra ciutat posant en valor l’aigua com a element indispensable tant des del punt de vista de potència industrial tèxtil com per al propi creixement i dignificació de la ciutadania. Garcia-Planas ha estat corresponsal periodístic en zones de guerra, cobrint informativament els conflictes bèl·lics dels Balcans i Pròxim Orient. Actualment és el director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. La ponència tindrà lloc dijous 10 d’octubre a les 18 hores.

Més de 600 assistents a les dues primeres edicions de l’Aigua i Món    
Els anys 2017 i 2018, les conferències organitzades per Aigües Sabadell van reunir a l’Aula de l’Aigua més de 600 assistents, una xifra molt positiva, donat l’aforament limitat de l’equipament i de la coincidència d’algunes de les sessions amb altres importants actes a la ciutat.

La reutilització, el canvi climàtic, l’ús eficient de l’aigua a l’agricultura, la pluviometria al nostre país o l’aigua i la nutrició han estat alguns dels temes tractats en les edicions anteriors, que han comptat amb ponents experts en diverses matèries com ara Ramon Folch, Francesc Mauri, Martí Boada, Julio Basulto o Alfred Rodríguez Picó, entre d’altres.

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment