Més de 2.590 persones s’han beneficiat del Fons Social de l’aigua en els darrers 2 anys

Més de 2.590 persones s’han beneficiat del Fons Social de l’aigua en els darrers 2 anys

L’Ajuntament i la companyia d’aigües han fet balanç aquest dijous de les bonificacions i ajudes orientades als sabadellencs i sabadellenques en risc d’exclusió

La companyia ha realitzat, de gener a novembre de 2018, 3.534 acords de pagament sense interessos, entre d’altres ajudes personalitzades més enllà del Fons Social

Aigües Sabadell no talla mai l’aigua a cap persona en situació de vulnerabilitat acreditada

Aquest dijous el president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, i regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, han fet balanç en roda de premsa de les ajudes i bonificacions existents que han permès garantir l’accés a l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat acreditada. Només els anys 2017 i 2018 (fins novembre), 864 clients s’han acollit al Fons Social, equivalent a 2.592 persones. La companyia d’aigües ha aportat de forma voluntària i proactiva 209.000 euros al Fons Social d’aquests dos anys, assumint el cost de l’aigua, mentre que l’Ajuntament ha col·laborat amb 138.400 euros, cobrint els impostos i tributs de les factures. A més, aquest any Aigües Sabadell ha assumit directament el cost de l’aigua de les deu principals entitats socials de la ciutat, mitjançant un conveni de col·laboració dotat amb 19.000 euros establert amb Actua Vallès, l’Associació Juvenil Esquitx, l’Associació Ningú sense Sostre, la Fundació Privada Atendis, Càritas, el Centre Sara, CIPO, Creu Roja Sabadell, la Fundació IDEA i La Fabri-K ONG.

La lluita contra la pobresa energètica és una de les prioritats d’Aigües Sabadell. La companyia d’aigües treballa des de fa temps, en estreta col·laboració amb l’Ajuntament, per garantir que tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat disposin d’aigua potable independentment de la seva situació econòmica. De fet, Aigües Sabadell no ha interromput mai el servei a cap família en situació de vulnerabilitat econòmica, tal com estableix la Llei 24/2015. En aquest sentit, la coordinació entre la companyia i l’administració local és fonamental: són els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sabadell qui acrediten la situació de vulnerabilitat de les famílies i n’informen a l’equip de la companyia d’aigües. A més, ambdues parts treballen, de forma permanent, per potenciar la seva coordinació i millorar els protocols d’actuació, amb l’objectiu de fer-los encara més eficients.

Altres mesures complementàries del Fons Social           
Però Aigües Sabadell va més enllà del que estableix la Llei 24/2015. De fet, l’atenció a les persones en risc d’exclusió social ha format part de l’ADN de la companyia d’aigües des de sempre, amb anterioritat de l’aprovació de la Llei de vulnerabilitat econòmica. En aquest sentit, la companyia d’aigües porta a terme altres mesures complementàries, com ara facilitats de pagament i ajornaments a terminis sense interessos. Només en el que portem de 2018 (període gener-novembre), Aigües Sabadell ha acordat 3.534 pagaments a compte sense interessos per atendre 2.463 sol·licituds de clients. Al 2017, van ser 5.805 ajornaments.

L’elecció del dia del càrrec del rebut de l’aigua per part dels clients o les ’12 Gotes’, que permet establir una quota fixa mensual i regularitzar a finals d’any, són altres programes d’Aigües Sabadell orientats a facilitar el pagament de l’aigua, que se sumen a altres bonificacions existents per part de l’ACA, com l’ampliació de trams per a unitats de convivència o el cànon social per a pensionistes i aturats, que la companyia difon de manera continuada.

El projecte ‘Aigua Clara’ apropa les bonificacions socials a 535 habitatges sabadellencs
El projecte ‘Aigua Clara’, que Aigües Sabadell ha estrenat aquest 2018 en col·laboració amb Càrites i Actuavallès amb el doble objectiu de fomentar la inclusió social de persones vulnerables i identificar les llars en situació de vulnerabilitat sense acreditar, ha permès fer arribar el coneixement de les bonificacions socials a 525 habitatges sabadellencs. A la part formativa del programa, en la qual ha participat de forma voluntària una selecció de treballadors i treballadores d’Aigües Sabadell, s’ha format 14 persones d’aquestes entitats; 5 d’elles s’han incorporat temporalment a l’equip professional de la companyia d’aigües.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment