La Seu Social d’Aigües Sabadell acull un focus group sobre l’aigua potable

La Seu Social d’Aigües Sabadell acull un focus group sobre l’aigua potable

 

Aquest dijous, Aigües Sabadell ha realitzat una sessió per copsar el coneixement i la percepció del cicle de l’aigua i del servei municipal entre els sabadellencs, en el marc del projecte europeu Power

Aquest dijous, una selecció de veïns i veïnes i de representants de l’ADENC i de la UES, així com tècnics del servei d’aigua potable municipal, han participat en una sessió de treball a les instal·lacions d’Aigües Sabadell. Es tracta d’un focus group per estudiar la percepció i el coneixement del cicle de l’aigua i, més concretament, sobre el servei municipal d’aigües. I és que Sabadell és una de les ciutats europees escollides per realitzar aquest estudi, emmarcat en el projecte de recerca Power, juntament amb Milton Keynes, Leicester i Jerusalem.

El focus group ha consistit en respondre una breu enquesta inicial sobre el coneixement del cicle de l’aigua i, a continuació, s’ha iniciat un debat obert sobre la percepció i reflexions sobre el servei municipal d’aigües i el que la ciutadania espera del mateix. La sessió ha conclòs amb un intercanvi d’inquietuds i reflexions al respecte per part de tots els participants. La selecció dels participants s’ha realitzat seguint criteris estadístics per garantir la representativitat de tots els sectors i segments socials de la població. Amb la informació extreta de la sessió, els membres del projecte europeu estudiaran la viabilitat de crear una plataforma digital social que doni resposta a les inquietuds de la ciutadania i que contribuirà a millorar les polítiques europees en el sector de l’aigua i el medi ambient.

Power és un projecte cofinançat per la Unió Europea que té com a objectiu compartir el coneixement i l’experiència dels problemes i reptes de diferents ciutats d’Europa, centrant-se en crear una eina pionera, com és una plataforma social digital, en el marc de la política d’aigües comunitària. El projecte aborda 4 prioritats: l’escassetat d’aigua, la seguretat davant fenòmens meteorològics extrems, la qualitat i el consum d’aigua. La ciutat de Sabadell se centra en estudiar els aspectes relacionats amb la qualitat de l’aigua i del servei municipal. A més de l’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell, el projecte Power està integrat per altres empreses, centres tecnològics i universitats d’arreu d’Europa.

 

 

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *