Tomàs Molina explicarà com afecta el canvi climàtic a Catalunya al proper Aigua i Món d’Aigües Sabadell

Tomàs Molina explicarà com afecta el canvi climàtic a Catalunya al proper Aigua i Món d’Aigües Sabadell

El conegut meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, protagonitzarà la segona ponència del cicle Aigua i Món organitzat per Aigües Sabadell, en una sessió que tindrà lloc dijous 4 d’abril al matí, a les 11 hores. La seva ponència se centrarà en els fenòmens meteorològics extrems, parant especial atenció al nostre país i a l’agudització d’aquests fenòmens com a conseqüència del canvi climàtic. Molina, a més de ser un dels ‘homes del temps’ més reconeguts gràcies al seu estil propi davant les càmeres, s’ha convertit també en un destacat ‘influencer’ a les xarxes socials, tant a Twitter (74.300 seguidors) com a Instagram (més de 44.700 seguidors).

La sessió de Tomàs Molina arriba després de la inauguració del cicle de mans del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va tenir lloc el passat mes de febrer i que va reunir més de 60 persones a  l’Aula de l’Aigua.

La sessió és oberta a la ciutadania. Com a conseqüència de la limitació d’aforament, s’ha de reservar prèviament assistència al correu electrònic fundacio@cassa.es. A més, la sessió es podrà seguir en directe i també via streamingals perfils a les xarxes socials d’Aigües Sabadell. Encara queden places lliures.

Les properes ponències del cicle Aigua i Món’19
Aigües Sabadell també abordarà aquesta edició una de les problemàtiques més importants a nivell mundial: la contaminació dels rius, mars i oceans. I ho farà de la mà de dos especialistes en la matèria, com Damià Barceló i Miquel Paraira. Barceló és director de l’Institut Català d’Investigació de l’Aigua (ICRA), a més d’un reconegut i reputat professor i investigador. Paraira és científic i director de Qualitat de l’Aigua d’Aigües de Barcelona. La sessió serà dijous 13 de juny a les 18 hores.

La darrera ponència d’enguany se centrarà en l’important paper que va tenir l’aigua per al creixement i desenvolupament de Sabadell. El periodista i escriptor sabadellenc, Plàcid Garcia-Planas, serà l’encarregat de fer un repàs per la història de la nostra ciutat posant en valor l’aigua com a element indispensable tant des del punt de vista de potència industrial tèxtil com per al propi creixement i dignificació de la ciutadania. Garcia-Planas ha estat corresponsal periodístic en zones de guerra, cobrint informativament els conflictes bèl·lics dels Balcans i Pròxim Orient. La ponència tindrà lloc dijous 10 d’octubre a les 18 hores.

Més de 600 assistents a les dues primeres edicions de l’Aigua i Món          
Els anys 2017 i 2018, les conferències organitzades per Aigües Sabadell van reunir a l’Aula de l’Aigua més de 600 assistents, una xifra molt positiva, donat l’aforament limitat de l’equipament i de la coincidència d’algunes de les sessions amb altres importants actes a la ciutat.

La reutilització, el canvi climàtic, l’ús eficient de l’aigua a l’agricultura, la pluviometria al nostre país o l’aigua i la nutrició han estat alguns dels temes tractats en les edicions anteriors, que han comptat amb ponents experts en diverses matèries com ara Ramon Folch, Francesc Mauri, Martí Boada, Julio Basulto o Alfred Rodríguez Picó, entre d’altres.

Written by Comunicació Aigües Sabadell

Equip del departament de Comunicació. Direcció de Desenvolupament Sostenible. Website: https://www.aiguessabadell.cat

0 comments

Leave a comment