A continuació, pots accedir a informació diversa sobre la xarxa de distribució del teu municipi, d’acord amb el Reial decret 3/2023, de 10 de gener, pel qual s’estableixen els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l’aigua de consum, i el seu control i subministrament (propietat de les infraestructures, reclamacions, plans sanitaris de l’aigua, etc.).

A més de la informació que conté aquest apartat, pots consultar informació sobre factures, preus i bonificacions a l’apartat “El teu servei”, i informació sobre el cicle de l’aigua i consells d’ús de l’aigua, a l’apartat “La teva aigua” d’aquest mateix web.

L'aigua que es consumeix a Granollers prové de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), empresa pública de la Generalitat de Catalunya. Aquesta s’emmagatzema en tres dipòsits abans de la seva distribució a la ciutat:

 

  • Dipòsit municipal, amb una capacitat de 8.000 metres cúbics.
  • Dipòsit Puig de les Forques, amb una capacitat de 8.000 metres cúbics.
  • Coll de la Manya, amb una capacitat de 2.000 metres cúbics.

 

La següent imatge mostra de quin d’aquests dipòsits s’abasteix cadascun dels barris i polígons industrials de la ciutat:

 

 

Dades mitjanes de l’any 2023:

Duresa de la teva aigua: Semi dura

Valor mitjà:
17,4 ºfH
174 mg CaCO3/l
9,8 ºdH

Què és la duresa de l'aigua i què la determina?


La duresa de l'aigua ve determinada pel seu contingut o nivell de compostos naturals de calci i magnesi.


Les aigües amb un alt contingut en calci i magnesi es consideren dures, mentre que les que tenen un contingut baix es consideren toves. Això és funció de la geologia del terreny d'on procedeixen. Les aigües dures es troben en àrees amb geologia calcària o de tipus yesoso; quan l'aigua dels recursos circula a través del terreny i de les roques, incorpora els carbonats de calci, i la seva concentració final determinarà la duresa de l'aigua de consum.


La duresa de l'aigua no comporta cap risc sanitari, més aviat al contrari: el calci i el magnesi, que caracteritzen la duresa de l'aigua, són essencials per a la salut. Fins i tot hi ha diversos estudis mèdics que indiquen un paper protector del calci i el magnesi davant de certes malalties com les cardiovasculars.
 

Les infraestructures hidràuliques del municipi de Granollers són gestionades per SGAB, SOCIETAT GENERAL D’AIGÜES DE BARCELONA SAU, A08000234, https://www.agbarclients.cat/ca/, la propietat de les quals pertany a l’Ajuntament de Granollers, P0809500B, https://www.granollers.cat

Al web de SINAC trobaràs la informació relativa a les xarxes de distribució, la seva denominació a SINAC, la zona d’abastament a què pertanyen i la població subministrada

Durant l’any 2024 les queixes rebudes relacionades amb aspectes dins l’abast de l’RD 3/2023, de 10 de gener, pel qual s’estableixen els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l’aigua de consum, el control i el subministrament han estat inferiors al 0,1 % de la població subministrada.

El pla sanitari de l’aigua o PSA és una metodologia de treball basada en les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i altres entitats internacionals. 


La legislació espanyola ha incorporat aquest sistema de gestió de la qualitat de l’aigua i estableix l’obligació de realitzar un PSA en el capítol IV i Annex VII del Reial Decret 3/2023, de 10 de gener, pel qual s’estableixen els criteris tècnic-sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum, el seu control i subministrament.


La realització del PSA consisteix en analitzar les dades i successos relacionats amb la qualitat i continuïtat del subministrament d’aigua en el municipi, des de la captació fins al punt d’entrega de l’aigua al ciutadà. L’anàlisi d’aquestes dades permet prioritzar l’actuació davant els riscos i establir mesures preventives o barreres múltiples que els minimitzin o eliminin. 


L’objectiu final del PSA és garantir sistemàticament que l’aigua sigui salubre i neta, que compleixi amb les garanties sanitàries i que el servei sigui continu, amb quantitat i pressió suficient. 


El PSA elaborat es revisa anualment i les dades analítiques generades retroalimenten el sistema, per fer-lo cada vegada més robust, enfortint el principi de prevenció de riscos i aportant una millora contínua de l’abastament. 


Finalment, les autoritats sanitàries comproven i aproven els Plans Sanitaris elaborats anualment, fet que garanteix el compliment, grau d’implantació i eficàcia d’aquest. 


Segons l’anterior, aquest municipi disposa del PSA elaborat per l’any 2023, i en el moment de la seva elaboració no existeixen incompliments de qualitat o continuïtat de l’aigua de consum pel qual no es requereix establir mesures correctores ni preventives.