Aula de l'aigua

Aula de l'Aigua

Un espai interactiu i polivalent obert a la ciutadania

 

Històricament, l’aigua ha estat un bé fonamental per assegurar la subsistència de les persones i per garantir una activitat econòmica sobre la qual assentar el creixement demogràfic de les societats. L’Aula de l’Aigua et proposa un recorregut sensorial amb el qual et submergiràs en l’univers de l’aigua i descobriràs la història del seu abastament a Sabadell.

L’Aula de l’Aigua és també un espai interactiu, polivalent i obert a la ciutadania que presenta de forma didàctica i entenedora el cicle integral de l’aigua. També hi ha espai per a l’experimentació, mitjançant tallers i jocs interactius. I l’equipament acull nombrosos actes: conferències, tallers i activitats de divulgació sobre l’aigua i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Posa a punt els cinc sentits i gaudeix de l’experiència!

Exposició permanent

Relats del passat

Descobreix la història del proveïment d’aigua a la ciutat de Sabadell, des del segle XIII fins la constitució d’Aigües Sabadell i les tres grans portades d’aigua. T’expliquem també la història i l’arquitectura de la Torre de l’Aigua, icona de la nostra ciutat.

El servei d'aigües

Com arriba l’aigua fins les cases en una ciutat com Sabadell? Com es gestiona el servei municipal d’aigües?

Descobreix les principals fases del cicle integral de l’aigua i aprèn alguns consells per consumir l’aigua de forma responsable.

Juga i experimenta!

Inspira, expira... té gust l’aigua? A més de desco-brir-ho, a l’Aula de l’Aigua podràs tocar l’aigua sense mullar-te a través d’un joc interactiu. Finalment, podràs posar a prova els teus coneixements jugant al Trivial de l’Aigua.

 

Quan obre l'Aula de l'Aigua?

 

Com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, l'equipament està tancat.

L’Aula de l’Aigua obre sota petició prèvia. L’equipament acull algunes de les activitats educatives emmarcades en el programa EDUCASSA.

També s’organitzen conferències en el marc del cicle ‘Aigua i Món’.

A més, el segon diumenge dels mesos de gener, febrer, març, abril, maig, juny, setembre, octubre, novembre i desembre obre les seves portes entre les 11 i les 14 hores, amb tallers i activitats especials. Consulta l’agenda!

Un equipament 100% inclusiu

L’Aula de l’Aigua és un equipament 100% inclusiu. A finals de 2018, la companyia d’aigües va presentar les novetats incorporades que garanteixen l’adaptació de l’equipament i del contingut a totes les persones, independentment de les seves capacitats, entre les que destaquen la incorporació d’una maqueta a escala de la Torre de l’Aigua per tal que, mitjançant el tacte, es puguin apreciar les característiques arquitectòniques de la Torre o la creació d’una guia de la visita en Braille i amb fitxes amb esquemes tàctils amb relleus d’alguns dels elements exposats, com ara el Templet de les Aigües, el cicle integral o la roda del Molí Torrella.

A més, Aigües Sabadell ha produït un vídeo que transmet els continguts de l’Aula de l’Aigua en llenguatge de signes i subtitulat en català, disponible al canal de Youtube de la companyia o bé a través d’un codi QR a l’entrada de l’equipament. La companyia ha treballat també per garantir que totes les peces originals que s’exposen en l’àmbit històric es puguin tocar (antigues conduccions d’aigua, comptadors, aixetes, fonts…): són 100% accessible, sense cap vitrina.

La companyia d’aigües ha treballat en aquest projecte de forma coordinada amb l’ONCE i la Federació de Persones Sordes de Sabadell i Catalunya i ha comptat amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona.